Tech

Hatalmas siker az Angry Birds 2

A Rovio népszerű okostelefonos játékszériájának legújabb kiadása tarol az alkalmazásboltokban.

A finn székhelyű Rovio Entertainment 5,5 éve, egész pontosan 2009 decemberében indította világhódító útjára a mérges madarakat, vagyis az Angry Birds nevezetű mobiljátékot, mely első körben iOS készüléken volt elérhető, később pedig a rivális platformokat is meghódította magának. A játékból az elmúlt években tucatnyi spinoff készült, idén július 30-án pedig megérkezett a sokak által várva várt Angry Birds 2.

A legújabb Angry Birds-öt a megjelenést követő első hét során rögtön több mint 20 millió példányban töltötték le a rajongók. Összehasonlításképp, az első Angry Birds kiadás kilenc hónap alatt érkezett el ehhez a képzeletbeli mérföldkőhöz. Az alkalmazás az Apple App Store-ban és a Google Play Store-ban is nagyon sikeres, és több mint 100 országban a letöltési toplisták legelején található.

Az Angry Birds 2-öt sok mindenért lehet szeretni, így például a korábbiaknál sokkal szebb grafikáért, a fejlett fizikáért vagy éppen a vadonatúj funkciókért, azonban sokan szidják is a szoftvert, mondván, hogy bár ingyen letölthető az Angry Birds 2, a fejlesztők egyértelműen úgy alakították ki, hogy a játékosok rengeteg pénzt költsenek el benne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik