Tech

Hivatalos: német autógyártóké a Nokia térképes részlege

A korábbi pletykáknak megfelelően autóipari cégek csaptak le a Nokia Here-re.

Az elmúlt hónapokban megannyi pletykát lehetett hallani azzal kapcsolatban, hogy az Apple vagy esetleg az Uber lesz a Nokia térképes részlegének a felvásárlója, most pedig kiderült, hogy a Nokia Here-t egy német autógyártókból álló csoportosulás vásárolja fel. Az Audi, a BMW és a Daimler 3,1 milliárd dollárt fizet a Nokia Here-ért, melyet a Nokia eredetileg 4 milliárd dollárért szeretett volna értékesíteni.

Érdekesség, hogy a Nokia 2008-ban még nem kevesebb mint 8,1 milliárd dollárért vásárolta fel a Here alapját biztosító Navteq vállalatot. A korábban Ovi Maps, illetve Nokia Maps nevet viselt Here napjaink egyik legnépszerűbb, többek közt offline navigációra is képes alkalmazása, mely immár az összes népszerű okostelefon platformon elérhető.

Az új tulajdonosok független Here menedzsmentet kívánnak felállítani, és a 10 centiméteres pontosságú térképeket iparági szinten széles körben elérhetővé kívánják tenni. A Here többek közt az önmagukat vezető, teljesen automatizált működésű járművek fejlesztésében is komoly szerepet játszhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik