Tech

Jön a monitor, ami vezeték nélkül tölti a telefont

Elég rátenni a mobilt a Samsung új megjelenítőjének talpára, máris táplálkozni kezd.

Tegye fel a kezét mindenki, akinek az irodába érkezés után az első dolgai között szerepel, hogy a zsebéből, táskájából előhalássza a telefonját, és leteszi az asztalon a notebook, vagy billentyűzet közelébe, hogy kéznél legyen? Sokaknál a fenti mozdulatsor kiegészül azzal is, hogy egyből töltőre dugják a készüléket, hiszen az előző nap vége óta épp merülni kezd.

Talán épp így tesznek minden reggel azok a Samsung fejlesztők is, akik a folyamatos gyakorlatból ötletet merítve megtervezték az SE370 monitort. A 23,6 illetve 27 hüvelykes képátlójú, 1920×1080 képpontos megjelenítő ugyanis egy speciális kiegészítő szolgáltatást is nyújt.

A különlegesen kiképzett talp közepén egy vezeték nélküli töltőállomás kapott helyet, amely bármilyen Qi szabványnak megfelelő telefont, tabletet, vagy egyéb okoseszközt azonnal tölteni kezd, ha ráhelyezik. Szerencsére a monitor a töltés szempontjából egyáltalán nem válogat, és a kompatibilis Samsung eszközök (például a Galaxy S6) mellett minden egyéb Qi-képes eszközt is kezel.

Az SE370 egyébként támogatja az AMD FreeSync szabványt is, amelynek segítségével az AMD grafikus vezérlőket használó gépekhez csatlakoztatva az alapállapotnál jobb képfrissítést biztosít. Árat és pontos megjelenési dátumot még nem tudunk, de boldogan teszteljük majd, ha megérkezik kis hazánkba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik