Tech

Ütheti, vághatja – ez a tablet mindent túlél

A Dell vadonatúj masinájában az ígéretek szerint még a legkeményebb igénybevétel sem tehet kárt.

Vadonatúj tablettel leptük meg a családot, azonban a készülék már néhány hetes használatot követően igencsak leharcolt állapotban van – ugye milyen ismerős a helyzet? Nos, az alábbiakban taglalt vadonatúj táblagép simán bírja nemcsak az otthoni, hanem akár az ipari és katonai kiképzést is.

A keresztségben Dell Latitude 12 Rugged Tablet nevet kapott újdonság simán elviseli, ha 1,2 méter magasról véletlenül a földre ejtjük, ezenkívül akkor sem jön zavarba, ha vízes, poros vagy saras környezetben használjuk. Ennek persze az az ára, hogy a masina jelentősen nagyobb és nehezebb normál társainál: a 25,4 milliméter vastag tablet nem kevesebb mint 1,6 kilogrammot nyom a mérlegen.

 

A szélsőséges hőmérsékleti viszonyok mellett és erős rázkódások közepette is remekül használható táblagép előlapját egy 11,6 colos képátlójú és 1366×768 pixeles felbontású, tükröződésmentes kijelző uralja, melynek képét még erős napsütés mellett is remekül lehet látni. Az akár munkáskesztyűvel is kiválóan kezelhető érintőkijelzőn Windows 8.1 operációs rendszer fut, a motorháztető alatt pedig egy ötödik generációs Intel Core M processzor, 8 GB RAM és egy 512 GB-os SSD meghajtó található.

 

Említést érdemel továbbá az ac szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, az NFC, a GPS-vevő, az USB 3.0 kompatibilitás, a microHDMI-port és microSD-slot. A 12 órás üzemidejű, könnyen notebookká alakítható Dell Latitude 12 Rugged Tablet forgalmazása július legvégén kezdődik meg – az alapmodell árcéduláján 1599 dolláros (455 ezer forint) összeg lesz olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik