Tech

Cuki gyerekek az első Windows 10 reklámvideóban

A Microsoft az érkezőben lévő legújabb Windows népszerűsítése érdekében bevetette az egyik leghatásosabb fegyvert: a gyerekeket.

Már csak néhány nap van hátra a Windows 10 hivatalos piaci debütálásáig, és nyílt titok, hogy az addig hátra lévő időben, illetve természetesen azt követően is igen komoly reklám- és marketingkampányokat folytat majd le a Microsoft Win10 fronton. A vadonatúj operációs rendszer első hivatalos reklámfilmje már meg is érkezett, főszereplői pedig a világ számos különböző táján élő gyerkőcök. A videó arra épít, hogy a gyerekek bizony már a jövőálló Windows 10-zel együtt fognak felnőni, és nekik nem kell már jelszavakat megjegyezniük, egyszerűen beszélgethetnek a számítógépekkel (Cortana), melyek szinte mindegyik érintőkijelzős lesz. És akkor íme maga az egyperces rövidke videó, melynek szlogenje, hogy “a jövő most kezdődik”:

 

Ahogy arról már beszámoltunk, az aktuális Windows 8.1 helyébe lépő Windows 10 július 29-én egyszerre 190 országban és 111 nyelven fog megjelenni, és a Windows 7-et, illetve Windows 8.1-et használók ingyenesen upgrade-elhetnek majd rá. Az új Microsoft OS úgynevezett alapkiadása nem más, mint a Windows 10 Home, mely könnyen kikövetkeztethető módon az átlagos otthoni felhasználók igényeit figyelembe véve lett kialakítva, és PC-ken, tableteken és 2-in-1 eszközökön lesz futtatható. A Windows 10 Professional ugyanezen masinákra érkezik, de a kisvállalkozások számára lesz optimalizálva, a Windows 10 Enterprise pedig a közepes- és nagyvállalkozások új Microsoft OS-e lesz. A Windows 10 Education az iskolai dolgozók és a tanulók számára készül, a minimalista Windows 10 IoT Core pedig olcsó eszközökön, így például gatewayeken fut majd. A Windows Phone 8.1-et futtató eszközököre a közeljövőben frissítésként érkező Windows 10 Mobile a kisebb méretű, érintőkijelzős mobil készülékek operációs rendszere, vagyis ez a szoftver okostelefonokon és kisebb tableteken teljesít majd szolgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik