Tech

Így vehetjük át az uralmat a Facebook felett

Végre mi magunk mondhatjuk meg, mit akarunk látni az idővonalon.

A Facebook eddig “önhatalmúlag” döntötte el, milyen súlyozással láthatjuk a minket érdeklő emberek és oldalak megosztásait. Persze valamelyest ez is a mi aktivitásunktól függött, hiszen (elvileg) az alapján rangsorolta a tartalmakat az oldal, hogy milyen aktívan lájkolgattuk, vagy kommenteltük az adott ismerősök, vagy követett oldalak postjait. Mostantól azonban már éles az a funkció, amivel közvetlenül “megparancsolhatjuk” a Facebooknak, kiket szeretnénk a hírfolyam tetején látni.

Ehhez csupán annyi szükséges, hogy ellátogatunk ismerősünk profiljára, vagy az általunk követett Facebook oldalra. Tegyük fel (persze csak teoretikusan, hiszen nem akarunk befolyásolni senkit*), hogy valaki szeretné a Technet minden megosztását látni az idővonalon. Ilyenkor csak el kell látogatni a Technet Facebook oldalára, és a borítóképen található gombok közül a Tetszik (vagy Liked) gombra nyomva megnyitni a kis, lenyíló menüt. Itt pedig egy határozottat kell bökni a Megjelenítés elsőként (See First) opcióra.

Ezzel leginkább azt szabályozhatjuk, hogy nem fogunk elveszni olyan ismerősök és valaha egyszer kedvelt oldalak megosztásai között, akik nekünk annyira nem fontosak, viszont mindig képben leszünk a számunkra valóban érdekes személyek és oldalak híreivel. Kattintásra fel!

(*de) :)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik