Tech

Canon objektívek: túl a 110 millión

A Canon a világon elsőként érte el a 110 milliós darabszámot a cserélhető objektívek gyártása során.

Új mérföldkövet ünnepel a Canon: elkészült a 110 milliomodik EF-sorozatú cserélhető objektív: a június 22-én legyártott jubileumi példány egy EF 11-24mm f/4L USM nagylátószögű modell. A Canon a világon elsőként gyártott le 110 millió objektívet, ráadásul ezt az eredményt mindössze 13 hónappal azután érte el a cég, hogy 2014 májusában legördült a gyártósorról a 100 milliomodik objektív.

Az elmúlt 27 évben a japán gyártó EF objektívjeinek és EOS SLR fényképezőgépeinek 1987. májusi megjelenését követően a Canon a sokféle új objektív technológia kifejlesztésében játszott vezető szerepet. Ilyen volt például az ultrahangos motor (USM), a képstabilizátor- (IS) technológia, vagy a többrétegű diffrakciós optikai (DO) elem.

 

A Canon EF objektívjeinek széles választéka továbbra is nagy népszerűségnek örvend az amatőr és a profi fotósok körében is, és mára – több mint 80 modelljével – a piac legnagyobb termékcsaládját alkotja. A sorozat határait olyan fejlesztések tágítják újabb és újabb területek meghódításához, mint a vállalat digitális mozifilm-készítéshez használható, 2012 januárjában bemutatott EF Cinema objektívjei, vagy a 2012 szeptemberében megjelent, EOS M kompakt fényképezőgép rendszerhez készült EF-M objektívek. A Canon 12 éve a legnagyobb szereplő a cserélhető objektíves digitális kamerák világpiacán: a vállalat a cserélhető EOS-objektíves filmes és digitális kamerák gyártásánál tavaly februárban lépte át a 70 milliós darabszámot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik