Tech

Benyugtatózta barátnőjét, hogy nyugodtan játszhasson

Egy jó videojáték könnyen rabul ejti az embert, de a mostani eset enyhe túlzás.

A német lapok ismét találtak egy új okot, amiért a videojátékokat gonosznak és károsnak nevezhetik, pedig igazából csak egyetlen, normálisnak épp nem mondható fiatalember hirtelen agymenése szította fel a kedélyeket. A sztori lényege, hogy egy 23 éves, német játékrajongó nagyon szeretett volna egy egész éjszakát a számítógép előtt játékkal tölteni, viszont úgy gondolta, a késő este munkából hazatérő barátnője nem túlzottan örülne ennek.

Épp ezért fogta magát, és egy Amerikában már be is tiltott, kifejezetten erős nyugtatót, Rohypnolt használt: öt cseppnyit adagolt a megérkező lány teájába, aki este tízkor beájult az ágyba, és 15 órán át kiütve is maradt. Másnap, mikor észrevette, hogy mennyi az idő, autóval sietett a munkahelyére, de közben is álmosságra és szédülésre panaszkodott. Nem csoda, a Rohypnol az egyik leghírhedtebb partidrog, rosszabb esetekben ezzel szokták éjszakai szórakozóhelyeken elkábítani az áldozatokat az erőszakoskodók.

A fiatalember ráadásul el is mondta az áldozatnak, hogy a hosszan tartó alvást ő okozta, mire az szerencsére azonnal szakított vele, és feljelentette a botcsinálta időnyerőt. A helyi bíróság végül csak 500 eurós büntetést szabott ki a nagyokosra, mivel a használt dózis még épp nem volt káros, de könnyen nagyobb baj is történhetett volna, ha a drog hatása alatt az áldozat balesetet szenved vagy okoz vezetés közben.

A lapok persze azóta máris azon csámcsognak, hogy lám, a videojáték is olyan, mint egy drog, ha képes olyan addikciót kiváltani, ami ilyen őrült tettekre késztet. Azért reméljük, mindenki látja, hogy játszani normálisan is lehet, szóval ha lehet, ne a teljes gamer világot hibáztassuk egy ilyen eset kapcsán, hanem azt az egy agyahagyottat, aki ilyen szintű megoldásokat eszel ki ahelyett, hogy szimplán engedélyt kérne egy kis extra játékra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik