Tech

Milyen számítógép kell a Windows 10-hez?

Megnyugodhatunk, a legújabb Windows egyáltalán nem igényel drága hardvert a futásához.

A Microsoft június elején jelentette be, hogy 2015. július 29. lesz a nagy nap, vagyis ezen a napon lát napvilágot a vállalat legújabb operációs rendszere, a Windows 10, még pedig a világ nem kevesebb mint 190 országában. De vajon a számítógépünk alkalmas lesz az új szoftver futtatására?

Nos, alapvetésnek tekinthető, hogy amennyiben a jelenlegi gépünk Windows 7-et vagy Windows 8.1-et futtat, akkor nagy valószínűséggel a Windows 10-zel sem lesznek gondjaink. A minimális rendszerkövetelmény szerint egész konkrétan egy minimum 1 GHz-es órajelű processzorral és legalább 800×600 pixeles felbontású kijelzővel szerelt számítógép szükséges a Windows 10 futtatásához. Szükség van ezenkívül egy minimum DirectX 9 kompatibilis grafikus eszközre – amennyiben a szoftver 32 bites kiadását kívánjuk használni, akkor 16 GB szabad tárhely és 1 GB RAM szükségeltetik, a 64 bites változat pedig 20 GB szabad helyet és 2 GB RAM-ot követel magának.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Windows 10-et a Windows 7 és Windows 8.1 operációs rendszert használók ingyenes frissítésként tölthetik le a számítógépeikre, így világszerte sok száz millió ember díjmentesen juthat hozzá a Windows 10-hez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik