Tech

Magyarországon a legújabb prémium okosóra

Az LG G Watch R utódját immár hazánkban is meg lehet vásárolni, akár mobiltelefonnal együtt akciósan is.

Az LG tavaly augusztusban leplezte le a nem túl sikeres G Watch okosóra utódját, az elmúlt hónapokban igen komoly karriert befutott és nemrégiben általunk is alaposan letesztelt G Watch R-t. A viselhető készülékek piacán még az átlagnál is gyorsabban pörög az idő kereke, így aztán talán már meg sem lepődünk azon, hogy a G Watch R szépen lassan kifutó termékké vált, és ezzel párhuzamosan már meg is érkezett a hazai boltokba az utódja.

A Watch Urbane az Extreme Digitalnál 100 ezer forintos áron kapható, ezenkívül pedig már a Telenor is megkezdte a készülék hazai forgalmazását. Az okosóra a középkategóriás LG Spirit 4G okostelefonnal együtt Praktikum pre-paid csomagban 131 ezer forintba kerül – mivel ez a mobil jelenleg mintegy 50 ezer forintos értéket képvisel, az órát ebben a konstrukcióban körülbelül 80 ezer forintért kapjuk meg. Az LG G3 és a Watch Urbane pre-paid csomagban 199 ezer forintba kerül, az LG G4 és Watch Urbane alkotta párosért pedig 276 ezer forintot kell fizetnünk.

 

A Watch Urbane rozsdamentes borítása arany, illetve ezüst színben pompázik, ezenkívül pedig az új bőrszíj is sokkal jobban mutat, mint az előd hasonló alkalmatossága. A 45,5×52,2×10,9 milliméter méretű kütyü az LG reményei szerint mind a férfiak, mind a hölgyek körében népszerű lesz. A cserélhető szíjas készülék legfontosabb ismertetőjele, hogy a Motorola Moto 360-hoz hasonlóan köralakú érintőkijelzőt kapott. A P-OLED technológiájú és 1,3 colos képátlójú display 320×320 pixeles felbontással rendelkezik és a Moto 360-tól eltérően az előlap 100 százalékát uralja. A hivatalos IP67 minősítéssel rendelkező, vagyis víz- és porálló, Android Wear operációs rendszerű okosórába egy 1,2 GHz-es órajelű Qualcomm Snapdragon 400-as chipset került, mely 512 MB RAM, illetve 4 GB flashmemória társaságát élvezi. Az energiaellátásról egy 410 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, szenzor fronton pedig többek közt pulzusmérőt, giroszkópot, gyorsulásmérőt, barométert és iránytűt is kapunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik