Tech

Elképesztő tévékre és kijelzőkre fogunk pislogni

A Sharp boszorkánykonyhájában folyton valamilyen érdekes kijelző újdonság van készülőben.

Az elmúlt időkben szépen lassan kezdtünk már hozzászokni ahhoz, hogy az elektronikai kereskedések polcait ellepik a Full HD-nál négyszer nagyobb felbontású 4K Ultra HD televíziós készülékek, azonban tévedés lenne azt hinni, hogy ez után egyszerűen már nem lehet hova fejlődni. A 2 megapixeles Full HD-t váltó 8 megapixeles 4K Ultra HD után ugyanis érkezik a 8K Ultra HD, mely nem kevesebb mint 7680×4320 képpontos, vagyis 32 megapixeles felbontással rendelkezik.

A Sharpnak egész konkrétan már van is egy olyan 85 colos képátlójú 8K képmegjelenítője, mely nem egyszerűen csak hatalmas felbontása révén sokkol, hanem többek közt azzal is, hogy 12 bites színmélységgel rendelkezik és remekül kezeli a 120 fps sebességű mozgóképeket. A Sharp egyik vezetője ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy hamarosan érkezni fog a vállalat immár harmadik generációs 8K panelje, mely minden korábbinál jobb képminőséggel kecsegtet. Ezenkívül a cég nemrégiben bemutatott egy olyan 80 colos 4K modellt, mely 8K felskálázásra képes és a Quattron technológia jegyében nem normál RGB, hanem RGBY szubpixel konfigurációval rendelkezik.

A nemrégiben a világ első 4K mobilkijelzőjével előrukkolt Sharp ezenkívül azon is dolgozik, hogy a kijelzői lényegében teljesen káva nélküliek legyenek, valamint a közeljövőben izgalmas átlátszó kijelzőkre is számíthatunk a cégtől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik