Tech

Hozzánk is megérkezik a Microsoft extra energiája

A redmondi mamutcég vadonatúj külső akkumulátorai még a nyáron itthon is megjelennek a boltokban.

Az elmúlt években napvilágot látott okostelefonokba és tabletekbe szépen lassan egyre durvább processzorok, egyre nagyobb felbontású kijelzők és egyre jobb kamerák kerültek, melyek révén a fogyasztás szépen lassan az egekbe szökött. Az integrált akksik ezzel a fejlődéssel sajnos képtelenek voltak lépést tartani, így aztán mostanság igencsak kelendőek a külső mobil akksik.

Ezek közül a legfrissebb példányokkal a napokban az a Microsoft rukkolt elő, mely ugyebár nemrégiben vásárolta fel a Nokia mobilgyártó üzletágát. A Microsoft Portable Dual névre keresztelt készülékek közül a legszerényebb példányban egy 5200 mAh kapacitású akkumulátor található (DC-32), a középső modellben egy 9000-es akksi rejtőzik (DC-33), a csúcsragadozó pedig egy 12000 mAh-s akkumulátorral támad (DC-34). Az aktuális töltöttségi szintről LED jelzőfények tájékoztatnak, és a 100 százalékosan feltöltött, használaton kívüli akksik kapacitása három hónap alatt csak mintegy 80 százalékra csökken.

 

Az egyszerre akár két készülék feltöltésére is alkalmas Microsoft újdonságok kapcsán eddig csak amerikai listaárak (35, 45, 55 dollár) álltak rendelkezésünkre, most azonban sikerült friss információkhoz jutnunk a termékek hazai elérhetőségével kapcsolatban. A gyártó hazai képviseletétől megtudtuk, hogy mindhárom modell augusztus végétől lesz kapható a magyar kereskedésekben. Forintosított áraink ugyan még nincsenek, mindenesetre a hivatalos európai listaárakból már kikövetkeztethető a hazai árazás: az 5200-as, 9000-es, illetve 12000-es töltők rendre 30, 40, illetve 45 euróba (9500, 12500, 14000 forint) fognak kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik