Tech

Ön kiadna 1,2 milliót egy kompakt fényképezőgépért?

A Leica ezúttal egy relatíve apró fotómasinát jelentett be, mely persze szokás szerint egy kisebb vagyonba kerül.

 

A keresztségben Leica Q (Typ 116) nevet kapott digitális fényképezőgépről első blikkre könnyen azt hihetjük, hogy nem több egy egyszerű kompakt készüléknél, de persze a jól ismert Leica márkajelzés láttán már sejthetjük, hogy valami turpisság mégis csak lehet a dologban. És bizony van is.

 

Bár a magnéziumvázas Leica Q mindössze 130x80x930 milliméter méretű, belsejében egy hatalmas méretű képérzékelő teljesít szolgálatot, mely a gyártó szerint egészen elképesztő képminőséget biztosít. A legprofibb DSLR gépekben használatos Full Frame CMOS szenzor 36×24 milliméter méretű és nem kevesebb mint 24 millió képpontot vonultat fel. A legnagyobb fotófelbontás 6000×4000 pixel, a fényérzékenység ISO100 és ISO50000 között állítható, a képfeldolgozási feladatokat pedig egy nagyteljesítményű Maestro II processzor hajtja végre.

 

Az objektív ezúttal nem cserélhető, hanem fixen beszerelt: a 28 milliméteres fókusztávolság mellé f1,7-es hatalmas fényerő társul. Vaku nincs, de vakupapucs azért került a fedélzetre, a 3 colos érintőkijelző 1,04 millió alképpontos, az elektronikus képkereső pedig 3,68 millió szubpixellel van felvértezve. Említést érdemel továbbá a RAW támogatás, a teljesen manuális üzemmód, a 10 fps sebességű sorozatfelvevő, a Full HD (60 fps) videófelvevő, illetve a Wi-Fi és NFC támogatás. A Leica Q (Typ 116) ára 4250 dollár, vagyis átszámítva közel 1,2 millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik