Tech

Kiszivárgott: ilyen lesz az új, profi Pentax gép

A Pentax legújabb kompakt fotómasinája a professzionális felhasználókat veszi célba.

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk ahhoz, hogy a gyártók lényegében egymás után rukkolnak elő olyan kompakt digitális fényképezőgépekkel, melyekbe hatalmas méretű szenzor és fix objektív kerül. Pontosan ilyen újdonság volt a Pentax által 2013-ban bejelentett Ricoh GR is, mely hamarosan meg fogja kapni sokak által várva várt utódját. A nemes egyszerűséggel Ricoh GR II névre keresztelt újdonság hivatalos bejelentésének időpontja egyelőre ismeretlen, mindenesetre a készülékről már ki is szivágott egy fénykép, melyen az látható, hogy a külcsín csak minimális mértékben, főleg a vakupapucs környékén változik az elődhöz képest:

 

Emlékeztetőül, a 117 milliméter széles, 61 milliméter magas, illetve 35 milliméter vastag Ricoh GR 245 grammot nyom a mérlegen, és ebben már annak a nagykapacitású lítium-ion akkumulátornak is benne van a tömege, mely egy feltöltéssel mintegy 290 felvétel elkészítését teszi lehetővé (CIPA). A CMOS technológiájú és APS-C méretű képérzékelő 16,2 millió képpontot vonultat fel, a legnagyobb választható fotófelbontás 4928×3264 pixel, a fényérzékenység pedig ISO100 és ISO25600 között állítható.

A kisfilmre átszámítva 28 milliméteres gyújtótávolsággal rendelkező objektív alaphelyzetben a gépváz védelmét élvezi és csak a gép bekapcsolására bukkan elő. Az f2,8-as fényerejű objektív mellett említést érdemel még az új GR Engine V képfeldolgozó processzor, a RAW támogatás, illetve a 4 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvevő. A 3 colos képátlójú LCD 1,23 millió képponttal rendelkezik, ezenkívül pedig HDMI-kimenetet is kapunk a pénzünkért. A magnézium vázat kapott, felpattanó vakus, de integrált EVF nélküli Ricoh GR eredetileg 799 dolláros áron startolt el a piacon, most azonban már 599 dollár ellenében is begyűjthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik