Tech

Kiváló HD-minőségben a komplett X-akták

A népszerű sci-fi sorozat teljes egészét felújították, így mostantól az összes rész a mai kor elvárásainak megfelelő minőségben nézhető.

Mulder és Scully ügynök földönkívüliekkel kapcsolatos nyomozásait a 90-es években rengetegen követtük nyomon a televízióban, és sokan mind a nai napig időről időre elővesznek egy-egy évadot a kultikus sorozatból. Az X-akták eredeti képminősége viszont mai szemmel nézve már nem igazán mondható tökéletesnek, de mostanra szerencsére a komplett szériát digitálisan felújították.

Az 1993 és 2002 között kilenc évadot megélt sorozat első tizenhárom részét idén év elején újították fel, és ez az első évad április végén került fel a nálunk hivatalosan sajnos nem elérhető Netflix szolgáltatásba. A felújítást végző Illuminate most pedig arról számolt be, hogy sikerült végezniük mind a kilenc évad mind a 201 epizódjának HD felbontásúvá varázsolásával – az iConform technológiával filmről újraszkennelt komplett X-akták már fel is került a Netflixre és természetesen a hazai torrenttékák kínálatába.

Megjegyzendő, hogy míg az eredeti részeket korábban 4:3 képaránnyal sugározták a tévécsatornák, addig a most felújított epizódok már 16:9-es szélesvásznú élvezetet biztosítanak. A rajongók számára további remek hír, hogy az X-akták hamarosan folytatódni fog: a két eredeti főszereplőt felvonultató hatrészes vadonatúj évad első részét 2016. január 24-én adja majd le a FOX.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik