Tech

Európában tovább terjeszkedik a Netflix

Az öreg kontinensen szépen lassan egyre több országban elérhető lesz a népszerű szolgáltatás.

Az első körben még a 90-es években DVD-kölcsönzéssel startolt Netflix napjaink egyik legnépszerűbb streaming megoldása: a több mint 75 ezer tartalmat felvonultató és nemrégiben árat emelt Netflix jelenleg mintegy 60 milliós felhasználói táborral rendelkezik (HBO: 130 millió), melyek közül több mint 40 millióan Egyesült Államokbeliek. Jó hír, hogy a vállalat egyre komolyabb fantáziát lát az európai piacban, melynek köszönhetően a cég szolgáltatásai egy ideje már elérhetők a kontinens egyes országaiban.

Jó hír, hogy az európai terjeszkedés tovább folytatódik, ugyanis a vállalat hivatalosan bejelentette: idén októrbertől kezdve már Olaszországban, Portugáliában és Spanyolországban is elérhető lesz a Netflix szolgáltatás (szinkronizált és feliratos tartalmakkal). Sajnos azt továbbra sem tudni, hogy a sok honfitársunk által áhított Netflix Magyarországra pontosan mikor fog megérkezni.

A rengeteg Ultra HD felbontású tartalmat felvonultató és nagy költségvetésű saját sorozatokat is készítő Netflix jelenleg a világ ötven országában érhető el, és amennyiben minden jól megy, akkor a tévén, tableten, okostelefonon, játékkonzolon és set-top boxon is használható szolgáltatás néhány éven belül már kétszáz országból lesz hozzáférhető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik