Tech

Mit bukunk el a Windows 10-re váltással?

Lássuk, hogy a megannyi hasznos újdonság mellett milyen visszalépéseket hoz magával az új Windows!

A Microsoft az elmúlt hónapokban rengeteget kommunikált azzal kapcsolatban, hogy a hivatalosan július 29-én érkező Windows 10-ben mennyi új fejlesztés kap helyet, arról viszont mindeddig hallgatott, hogy milyen funkciókat gyomlál ki az új operációs rendszerből. Most viszont már ezzel kapcsolatban sem titkolózik.

Amennyiben Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate, Windows 8 Pro Media Center vagy Windows 8.1 Pro Media Center szoftvert használunk jelenleg, akkor a Windows 10 telepítését követően a Windows Media Centert elbukjuk, ezenkívül pedig a Windows 7 asztali minialkalmazásokról is le kell mondanunk.

A Windows 7 alapfelszereltségét képező Solitaire, Minesweeper és Hearts játékok a Windows 10 upgrade telepítését követően ugyancsak el fognak tűnni, ezenkívül pedig az USB floppy meghajtót használóknak is maguknak kell beszerezniük a működéshez szükséges legújabb drivereket, valamint a DVD-filmek megtekintéséhez is szükség lesz valamilyen lejátszószoftver letöltésére.

Fontos, hogy a Windows 10 Home felhasználók teljesen automatikus működésű Windows Update funkciót fognak kapni, és csak a Windows 10 Pro, illetve Windows 10 Enterprise felhasználóknak lesz lehetőségük arra, hogy manuálisan megválasszák, hogy pontosan mely frissítéseket kívánják feltelepíteni a gépükre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik