Tech

Nyár végén jön a Canon parányi tükörreflexese

A még az EOS 100D-nél is kisebb DSLR bejelentésére körülbelül még három hónapot kell várnunk.

A Canon 2013 márciusában jelentette be valaha készült legkisebb méretű tükörreflexes digitális fényképezőgépét, az EOS 100D-t, melynek pletykák szerint hamarosan érkezik majd az utódmodellje: jól értesült források szerint az újdonság hivatalos bejelentésére augusztusban kerül majd sor.

A kereskedelmi forgalomban várhatóan EOS 150D típusjelzéssel felbukkanó készülék még az EOS 100D-nél is némileg kisebb és könnyebb lesz, amit feltehetően többek közt úgy sikerül kivitelezni, hogy az optikai képkereső helyét átveszi egy elektronikus képkereső. Ezenkívül arról pletykálnak még, hogy az tizenkilenc AF-pontos újdonságban ugyanaz a 24 megapixeles felbontású és APS-C méretű képszenzor landol, mint ami a nemrégiben érkezett EOS 750D/760D-ben is ott figyel.

Említést érdemel továbbá a 4,5 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvevő, a Full HD (30 fps) videófelvevő, a Hybrid CMOS AF III autofókusz rendszer, a 7560 pixeles RGB+IR szenzor, a fixen beszerelt 3 colos érintőkijelző, illetve a Wi-Fi és NFC támogatás. Az EOS 150D várható ára egyelőre ismeretlen – az EOS 100D hazánkban jelenleg legolcsóbban mintegy 120 ezer forintos áron kapható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik