Tech

Időutazás: ilyen a Samsung 16 éves karóra mobilja

Lássuk, hogy másfél évtizeddel ezelőtt milyen viselhető kütyüvel sokkolta a világot a koreai gyártó!

Mostanság szinte még a csapból is a különböző viselhető kütyük és elsősorban az okosórák folynak, azonban ez a termékkategória egyáltalán nem számít újnak, hiszen már jó néhány évvel ezelőtt készültek ilyen jellegű termékek.

A keresztségben Samsung SPH-WP10 nevet kapott készülék például egész konkrétan 16 évvel ezelőtt, még 1999-ben látott napvilágot. A világ első karóra mobiljaként jegyzett kütyüről sok minden elmondható, csak éppen az nem, hogy elegáns és kecses a megjelenése.

 

Az akkumulátorral együtt 50 gramm tömegű karóra 67x58x20 milliméter méretű, és az oldalán többek közt egy méretes antenna is található. A CDMA szabványú eszközzel normál mobilhívások is lebonyolíthatóak voltak, a beszélgetési idő 90 perc, a készenléti idő pedig 60 óra volt. A hangfelismerő funkcióval is rendelkező SPH-WP10 előlapját egy monokróm kijelző uralta.

 

A készülék nem meglepő módon nem vált sikertermékké és utód nélkül elég hamar eltűnt a süllyesztőben. A Samsung ezt követően 2009-ben jött ki az S9110-es karóra mobillal, aztán 2013-ban jelentette be első okosóráját, tavaly pedig kiadta a komplett mobil funkcionalitással rendelkező Gear S okosórát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik