Tech

1 milliárdnál is többen a Facebook ingyen internetén

Mark Zuckerberg örömmel számolt be arról, hogy újabb 100 milliók férhetnek hozzá az ingyenes szolgáltatáshoz.

Ugyan a világ lakosságának több mint 85 százaléka már olyan helyen él, ahol van mobil hálózati lefedettség, a teljes népességnek csak mintegy 30 százaléka rendelkezik internet hozzáféréssel. A Facebook úgy gondolja, hogy ezen mindenképpen változtatni kell, és egy a közelmúltban indított új szolgáltatással meg is tette az első lépéseket.

Ez pedig nem más, mint a többek közt az Ericsson, a MediaTek, a Nokia, az Opera, a Samsung és a Qualcomm által is támogatott Internet.org, ami egy olyan alkalmazás, melynek révén a felhasználók teljesen ingyen és bérmentve hozzáférhetnek az alapvető internetes szolgáltatásokhoz. Az applikáció révén lekérdezhető többek közt a legfrissebb időjárásjelentés, használható a Google kereső, szabadon böngészhető a Wikipedia tudásbázisa, és persze természetesen a Facebook az abból nemrégiben kioperált Messenger is elérhető.

 

Az Internet.org tavaly első körben Zambiában startolt el, néhány hete pedig Mark Zuckerberg, a Facebook első embere arról számolt be, hogy a szolgáltatás már kilenc országban és több mint 800 millió felhasználó számára érhető el. Zuckerberg akkor elmondta, hogy ez még csak a kezdet, és a jövőben még sokkal több ember számára elérhetővé kívánják tenni az Internet.org-ot. Emberünk a jelek szerint be is tartotta a szavát, most ugyanis már arról számolt be, hogy a szolgáltatás már tizenegy országban és több mint 1 milliárd ember számára férhető hozzá. Érdekesség, hogy az elmúlt időkben 9 millió ember az Internet.org révén csatlakozott fel életében először a világhálóra.

A Facebook és a Google ezenkívül az internet-lefedettség folyamatosan javításán is dolgozik, még pedig hónapokon át egyetlen feltöltéssel repülő drónok, magason lebegő légballonok, illetve új műholdak segítségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik