Tech

Íme a gazdáját mindenhova követő drón

Ez az apró repülő szerkezet minden korábbinál egyszerűbb használattal kecsegtet.

A Lily Robotics által most bejelentett Lily Camera nem más, mint egy teljesen önmagától repkedő drón, mely automatikusan követi a tulajdonosát és e közben folyamatosan videót, illetve fényképeket készít róla. A 94 fokos nagylátószögű kis masina 1920×1080 pixeles Full HD felbontású és 60 fps sebességű videókat rögzít, illetve maximum 12 megapixeles fotókat képes lőni.

 

A Lily Camera beüzemelése rendkívül egyszerű: a feltöltött akkumulátorú készüléket szimplán csak fel kell dobni az égbe, melynek hatására maguktól elindulnak a kis rotorok, bekapcsol a GPS-vevő és elindul a természetesen stabilizált képrögzítés. Az alapfelszereltség részét képező apró távirányítóra nem is nagyon van szükség, ugyanis a drón mindenhova követi a gazdáját, és közben megörökíti, hogy az például hogyan biciklizik, síel vagy éppen csónakázik.

 

Az integrált lítium-ion akksi egy feltöltéssel mintegy 20 percnyi repülési időt biztosít, a repülési magasság pedig 1,75 és 15 méter között változik. A 26,1×26,1×8,2 milliméter méretű, illetve 1,3 kilogramm tömegű Lily Camera hivatalos IP67 minősítéssel rendelkezik, vagyis elméletileg szakadó esőben is használható, és maximum 30 méteres távolságból képes követni a tulaját. Az előrendelők most 499 dolláros (135 ezer forint) áron csaphatnak le a készülékre, mely később már 999 dollárt (270 ezer forint) fog kóstálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik