Tech

Internet a szállodákban – Magyarország élen jár

laptop, szálloda (Array)
laptop, szálloda (Array)

Benne vagyunk a top 10-ben, fényévekkel lekörözzük még Ausztriát is.

Magyarország jobban teljesít – legalábbis, ha azt nézzük, hogy lehet-e internetezni a szállodai szobákban. Azt mondani sem kell, hogy a WiFi-kapcsolat megléte mindent elsöprő szempont az üzleti utazók számára, de mások számára sem hátrány, ha a szálláshelyeken elérik a világhálót mindenféle vezetékes kapcsolat, helyi mobilnetes kártyák vásárlása és egyéb macerák nélkül.

A Trivago szálláskereső portál felmérése szerint ebből a szempontból az Egyesült Államok a legmenőbb: a szállodai szobák 89 százalékában lehet internetezni. Nálunk 78 százalék ez az arány, és bár – igazi meglepetésként – Ukrajna lehagy bennünket 80 százalékkal, azért mi is benne vagyunk a top 10-ben, épp a tizedik helyen. Megelőzzük például Oroszországot, Angliát, Belgiumot is – és ami pláne meglepő, hogy nyugati szomszédunk, Ausztria a lista végefelé kullog: mindössze a szobák 54 százalékában lehet felcsatlakozni a WiFi hálózatra.

A sor legvégén Görögország található, ahol még az 53 százalékot sem éri el a WiFi-s interneteléréssel rendelkező szállodák száma. Épp ezért ajánljuk minden olyan nyaralónak, aki Hellászt célozza meg idén nyáron, hogy jó előre tájékozódjon arról, hogy van-e WiFi a szálláshelyen, amelyet le szeretne foglalni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik