Tech

Itt a Canon újdonsága, melyre sokan vártunk

A japán gyártó végre hivatalosan is bejelentette elérhető árú és kiváló minőségű új 50 milliméteres objektívét.

A hazánkban jelenleg mintegy 30 ezer forintos áron kapható Canon EF 50mm f/1.8 II típusjelzésű objektív az elmúlt időkben hatalmas karriert futott be, most pedig megannyi pletyát és kémfotót követően végre hivatalos formában is bemutatkoztot az utódja.

A keresztségben Canon EF 50mm f/1.8 STM nevet kapott újdonság révén kiváló portréfotók készíthetők, melyeken a háttér teljes el van mosva, ezenkívül pedig a hatalmas fényerejű új objektív rossz fényviszonyok mellett is igen jó szolgálatot tehet. Az elődhöz képest újdonság az STM-alapú autofókusz, mely rendkívül halk, gyors és pontos élességállítást tesz lehetővé.

A gyártó szerint szuperéles fotók elkészítését lehetővé tevő objektív fix 50 milliméteres gyújtótávolsággal bír, hosszúsága pedig alig 39 milliméter. A 69 milliméter átmérőjű újdonság 49 milliméteres szűrőátmérővel rendelkezik, minimális tárgytávolsága pedig 35 centiméter, ami jelentős előrelépést jelent az előd 45 centiméteres közelpontjához képest. Az öt csoportban hat lencsetagot felvonultató, 160 gramm tömegű Canon EF 50mm f/1.8 STM ára 129 dollár (35 ezer forint) – a forgalmazás még ebben a hónapban megkezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik