Tech

Windows 10: villámgyorsan jönnek majd a frissítések

A Microsoft legújabb operációs rendszere, az asztali Windows-t és a Windows Phone-t egyesítő Windows 10 az ígéretek szerint szélsebesen megkapja majd a legújabb javításokat.

Az IT-körökben kicsit is magabiztosabban közlekedők jól ismerik a “Patch Tuesday”, vagyis a “Javítócsomag kedd”, esetleg “Frissítő kedd” kifejezést: a Microsoft minden hónap második keddjén szokta kiadni időszaki biztonsági frissítéseit a különböző termékeihez. Ez jelenleg még így működik a redmondiaknál, azonban várhatóan már nem sokáig.

A Microsoft munkatársai a BUILD 2015 konferencián arról számoltak be, hogy a Windows 10 felhasználók számára a közeljövőben már nem kell hosszú heteket vagy hónapokat várniuk arra, hogy megkapják a legújabb szoftverfrissítéseket és hibajavításokat. A vállalat azt ígéri, hogy a Windows 10 update-ek a fejlesztést követő tesztelést követően a lehető legrövidebb időn belül elérhetők lesznek a felhasználók számára, vagyis a “Patch Tuesday” fogalma szépen lassan ki fog kopni a köztudatból.

A Windows 10 végleges változata idén nyáron egyszerre 190 országban és 110 nyelven lesz elérhető, nem sokkal később pedig érkezik a szoftver okostelefonokra szánt változata is. A mobil Windows 10 nemcsak vadonatúj készülékeken fog támadni, hanem rengeteg, jelenleg még Windows Phone 8.1-et futtató telefonra frissítés formájában érkezik majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik