Tech

Lebukott a titkos Fujifilm újdonság

A Fujifilm a jelek szerint nem tud, vagy esetleg nem is akar titkot őrízni.

A Fujifilm várhatóan 1-2 héten belül egy vadonatúj tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgéppel fog előrukkolni, melyről azonban már most tudni lehet szinte mindent, sőt, még egy nem túl jó felbontású fotónk is van az új jövevényről.

 

A keresztségben Fujifilm X-T10 nevet kapott újdonságban egy 16,3 millió képpontot felvonultató és APS-C méretű X-Trans CMOS II képérzékelő található, melynek fényérzékenysége maximum ISO51200-ig emelhető. A gép alig 0,5 másodperc alatt kelthető életre, az intelligens hibrid autofókusz optimális esetben mindössze 0,08 másodperc alatt beélesíti a témát, a zárkioldási késedelem pedig csak 0,05 másodperc.

A negyvenkilenc AF-pontos újdonság 3 colos képátlójú LCD panele 921 ezer alpixellel rendelkezik, mellette pedig egy 2,36 millió szubpixeles és 100 százalékos lefedettségű elektronikus képkereső is helyet kapott. A teljesen manuális üzemmóddal is felvértezett készülék kapcsán említést érdemel még a fejlett szenzortisztítási megoldás, az integrált vaku, az integrált Wi-Fi, az okostelefonos távvezérlési lehetőség, a RAW üzemmód, a Full HD (60 fps) videófelvevő, illetve az egy feltöltéssel mintegy 350 felvétel elkészítését lehetővé tevő NP-W126 akkumulátor. Az XC 16-50 mm f/3.5-5.6 OIS II kitobjektívvel együtt szállított Fujifilm X-T10 várható árát egyelőre sűrű homály fedi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik