Tech

Több millióan próbálgatják már a Windows 10-et

A Microsoft legújabb operációs rendszere még meg sem jelent, de máris sikeresnek mondható.

A redmondi vállalat tavaly ősszel jelentette be a Windows 8.1-et váltó vadonatúj Windows 10 operációs rendszert, melynek első publikus tesztverziója ugyanekkor vált elérhetővé. Az azóta eltelt hónapokban több új ingyenes próbaváltozat is napvilágot látott a Windows 10-ből, mely a Microsoft szerint máris sikeresnek mondható.

A cég képviselői elárulták, hogy a Windows Insiders projekt keretein belül eddig már több mint 3,7 millióan próbálták ki a Windows 10-et, de az új szoftver felhasználói tábora ennél értelemszerűen mindenképpen nagyobb, hiszen egyes felhasználók nem a Microsofttól töltötték le az OS tesztváltozatát. A Microsoft legutóbb idén januárban nyilatkozott a Windows Insiders felhasználói táborával kapcsolatban, amikor is körülbelül 2,2 millióan voltak regisztrálva a rendszerbe.

A Windows 10 végleges változata idén nyáron egyszerre 190 országban és 110 nyelven lesz elérhető, nem sokkal később pedig érkezik a szoftver okostelefonokra szánt változata is. A mobil Windows 10 nemcsak vadonatúj készülékeken fog támadni, hanem rengeteg, jelenleg még Windows Phone 8.1-et futtató telefonra frissítés formájában érkezik majd meg. A sikeres Windows Insiders projekt egyébként az új Windows piaci debütálását követően is folytatódni fog.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik