Tech

Pofátlan átverés: hamisított Nikon-termékek – vigyázat!

A Nikon megerősítette, hogy a szervizközpontjaiba a közelmúltban több alkalommal is hamisított termékeket és utánzatokat küldtek javítási célból.

A cég megfigyelései szerint a hamisított termékeket és az utánzatokat internetes liciteken és hasonló helyeken kínálják eladásra. Mivel a Nikon által biztosított jótállás hamisított termékekre és utánzatokra nem vonatkozik, a gyártó nem vizsgál be, illetve nem szervizel ilyen termékeket. A Nikon emellett semmilyen felelősséget nem vállal a hamisított termékek használatából fakadó következményekért. A cég ezért azt kéri, hogy vásárlás előtt mindenképpen ellenőrizzük a termékek eredetiségét.

Példák a Nikon szervizközpontjaiba küldött hamisított termékekre
-D800 fényképezőgépeket hamisítottak meg, hogy D800E fényképezőgépnek tűnjenek. Ezeknek a D800 fényképezőgépeknek a külső burkolatát D800E típusú burkolatra cserélték. Ha teljes képes visszajátszás módban bekapcsoljuk az “áttekintés” megjelenítési beállítást, akkor a képet készítő fényképezőgép típusjele megjelenik a monitor jobb felső sarkában, ahol megbizonyosodhatunk a fényképezőgép valódi típusjeléről. Amennyiben a “NIKON D800E” típusjelet látjuk, akkor a készülék egy eredeti D800E modell. Ha a felső sarokban más típusjel jelenik meg, akkor a készülék egy hamisított D800E modell.

 

-D7100 fényképezőgépeket hamisítottak meg, hogy D610 fényképezőgépnek tűnjenek. Ezeknek a D7100 fényképezőgépeknek a címkéjét és/vagy egyéb azonosítóját cserélték le egy D610 fényképezőgépével. Ezt a fent leírtaknak megfelelően ellenőrizhetjük, ugyanazzal az “áttekintés” megjelenítési beállítással. Amennyiben a “NIKON D610” típusjelet látjuk, akkor a fényképezőgép egy eredeti D610 modell. Ha bármilyen más típusjelet látunk, akkor az a D610 modell egy hamisítvány.

-D4 fényképezőgépeket hamisítottak meg, hogy D4S fényképezőgépnek tűnjenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik