Tech

Apple Watch: készíts rá saját alkalmazást!

Nem csak viselni, de irányítani is akarja az almás órát? Itt a segítség.

Mától kapható a boltokban az Apple okosórája. Ha valakit nem csak az érdekel, hogy az elérhető appok közül miket használhat majd rajta, hanem egyéni igények és elképzelések alapján saját alkalmazást készítene, most itt a lehetőség az ismerkedésre, és az ingyenes tanulásra.

A programozás iránt érdeklődő kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos lehet az a meetup, amelyet május 28-án rendeznek a Sanoma MDC-nél. Az esemény résztvevői egyrészt lépésről lépésre haladva készíthetik el egy iOS alkalmazás új verzióját Swift programozási nyelven, és elsőként sajátíthatják el, hogyan egészíthető ki ez az alkalmazás az okosórán használható WatchKit appal.

Az est folyamán a résztvevők az eredeti alkalmazást kiegészítik perzisztens adattárolási funkcióval, push üzenetek küldésének és fogadásának lehetőségével, végülegy WatchKit Extensiont készítenek hozzá. A tanfolyam végén mindenki saját telefonjára is felteheti az alkalmazást.

A tanfolyam végén a saját mobilodra is felteheted az elkészült alkalmazást. A rendezvény regisztrációhoz kötött, de ingyenes. A TV24 feed-et az alkalmazáshoz a Central Médiacsoport Zrt. biztosítja. Jelentkezni a meetup.com aloldalán lehet. Ha pedig valakinek maradtak előzetes kérdései, felteheti az esemény Facebook oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik