Tech

Minden, amit a Galaxy S6 kameráiról tudni kell

A Samsung aktuális csúcskategóriás okostelefonjába két igen komoly tudású kamera került. Most videón is megnézhetjük, mit tud a legfrissebb fényleső.

Nemrégiben mi is részletes tesztet közöltünk a Galaxy S6 edge-ről, mely írásban kiemelt figyelmet szenteltünk a készülék igen jól sikerült kameráinak, az alábbiakban pedig egy hivatalos Samsung kisfilmben ismerkedhetünk meg alaposabban az S6 és az S6 edge fejlett képalkotási képességeivel.

A készülék hátoldali főkamerájában egy 16 megapixeles felbontású Sony IMX240 képérzékelő található, mely többek közt egy remek f1,9-es fényerejű objektív és egy optikai képstabilizátor társaságát élvezi. A gyorsindító funkciónak köszönhetően bármikor villámgyorsan, akár 0,7 másodperc alatt életre kelthető a kamera, a tárgykövető opció révén pedig garantált, hogy még a mozgó objektumok is mindig élesek maradnak a felvételen. A szelfizésre kihegyezett 5 megapixeles frontkamera ugyancsak f1,9-es fényerővel büszkélkedhet, és többek közt széles önarckép, arcszépítő, HDR, illetve QHD videófelvevő szolgáltatással is fel van vértezve.

Bár még mindig hallani olyan hangokat, hogy egy mobiltelefon kamerája nem veheti fel a versenyt a “nagy” fényképezőgépek tudásával, erre egyre többen cáfolnak rá. Nemrég Nánási Pál készített egy lenyűgöző sorozatot, melyhez kizárólag Samsung mobilokat használt. Alább mutatunk egy képet a sorozatból, a teljes galériát pedig a fotóművész oldalán lehet megtekinteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik