Tech

Kikotyogták, hogy mikor készül el a Windows 10

A Microsoft vadonatúj operációs rendszeréről most végre kiderült, hogy mikor debütál a boltokban.

A Microsoft tavaly ősszel jelentette be a jelenlegi Windows 8.1 felváltására hivatott Windows 10 operációs rendszert, illetve annak első publikus tesztverzióját, melyről az elmúlt hónapokban rengeteg mindent megtudhattunk, illetve újabb tesztverziókat is kaptunk belőle. A végleges változat piaci startjával kapcsolatban eddig csak annyit nyilatkozott a cég, hogy idén nyáron 190 országban 111 nyelven debütál majd az OS. Lisa Su, az AMD első embere most azonban kikotyogta, hogy a Windows 10 július végén fog bemutatkozni, tehát ha semmi nem jön közbe, akkor körülbelül három hónap múlva már bele is foghatunk a szoftver telepítésébe.

 

Emlékezetes, hogy március közepén derült ki, hogy a Microsoft nemcsak a jogtiszta Windows 7, illetve Windows 8.1 operációs rendszerek felhasználói számára teszi ingyenes frissítésként elérhetővé a vadonatúj Windows 10-et, hanem azok számára is, akik az említett szoftverek kalózverzióit használják. De persze senki se gondolja azt, hogy ettől kapásból teljesen kifehéredik a mindaddig illegális szoftvert futtató számítógépe. A Microsoft ugyanis nem sokkal később gyorsan tisztázta azt a tényt, miszerint bár a nem eredeti korábbi Windowsokat futtató számítógépek is ingyen és bérmentve frissíthetők Windows 10-re, az update folyamatot követően a vadonatúj Windows 10 operációs rendszer ugyanúgy “non-geniune”, vagyis nem legális állapotú marad, mint amilyen addig volt a megelőző szoftver. A redmondi mamutcég nem titkoltan abban bízik, hogy rögtön a piaci megjelenésekor rengetegen váltanak majd Windows 10-re, és idővel a nem eredeti verziót használók is rá fognak jönni arra, hogy milyen előnyöket jelenthet számukra, ha legális szoftvert futtatnak a számítógépükön.

Azt egyelőre sajnos nem tudni, hogy a nem eredeti Windows 10-et használók pontosan milyen hátrányokat szenvednek majd (ugyanúgy kapnak-e majd frissítéseket), illetve egyelőre azt sem tudni, hogy a nem eredeti szoftvereket pontosan hogyan és milyen összeg ellenében lehet majd legalizálni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik