Tech

A méret a lényeg: boltokban a Canon EOS M3

A Canon megkezdte parányi méretű, de igen komoly tudású új fotómasinájának forgalmazását.

A Canon február elején leplezte le legfrissebb tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgépét, melynek forgalmazása a korábbi ígéreteknek megfelelően a napokban meg is kezdődött. A 18-55 milliméteres gyújtótávolságú EF-M STM objektívvel szerelt kit hazánkban mintegy 230 ezer forintos áron debütált a boltokban, a különböző európai kereskedések pedig általában 748 eurót (225 ezer forint) kérnek el érte.

 

Az újdonság a tükörreflexes masinákból érkezett negyvenkilenc AF-pontos Hybrid CMOS AF III autofókusz rendszernek köszönhetően minden korábbinál gyorsabban állít élességet: a Canon közlése szerint az EOS M-hez képest mintegy 6,1x-es sebességnövekedésnek lehetünk tanúi. A magnéziumvázas készülékben egy APS-C méretű és 24 megapixeles felbontású CMOS képérzékelő landolt, melynek révén maximum 6000×4000 képpontos felvételek készíthetők. A képfeldolgozásról egy Digic 6 processzor gondoskodik, a fényérzékenység ISO100 és ISO12800 között állítható és természetesen RAW támogatást is kapunk.

 

A 111x68x44 milliméter méretű, illetve 366 gramm tömegű fényképezőgép hátoldalán egy 3 colos képátlójú és mozgatható érintőkijelző található, mely 1,04 millió szubpixellel rendelkezik és opcionális elektronikus képkereső is kapható a masinához. Említést érdemel továbbá a felpattintható beépített vaku, a vakupapucs, a Full HD felbontású videófelvevő, a teljesen manuális üzemmód, illetve a Wi-Fi és NFC támogatás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik