Tech

Álmaink drónja: 4K videókat lő a legújabb szupermasina

Ezzel a vadonatúj drónnal egészen kiváló minőségű képfelvételek készíthetők.

A DJI bejelentette legújabb drónját, a Phantom 4 Professional nevezetű modellt. A négyrotoros újdonság alsó szekciójában egy szabadon mozgatható kamera kapott helyet, melynek “lelke” nem más, mint egy 1/2,3 colos méretű Sony Exmor képérzékelő, illetve egy f2,8-as fényerejű és 20 milliméteres nagylátószögű objektív.

 

A drón segítségével maximum 4096×2160 pixeles és 24 fps sebességű, illetve 3840×2160 képpontos és 30 fps sebességű videóanyagok rögzíthetők, fotó módban pedig a 12 megapixeles felbontás jelenti a plafont. A kamera által látott kép 720p HD minőségben élőkép formájában megtekinthető a DJI speciális alkalmazását futtató tableteken és okostelefonokon, melyek révén természetesen a kamera különböző beállításaihoz és üzemmódjaihoz is hozzá lehet férni.

 

A stabil repülésről nemcsak az integrált GPS-vevő, hanem a Vision Positioning nevezetű technológia is gondoskodik, mely képelemzésen alapuló megoldás révén még az esetleges GPS-jel nélküli területeken sem jelent gondot a pontos navigáció. Az automata felszálló és leszálló üzemmóddal rendelkező drón a gyártó szerint nagyon könnyen távirányítható, még akár 2 kilométeres távolságból is. A maximum 5 m/s-os emelkedési-, illetve 16 m/s-os repülési sebességre képes DJI Phantom 4 Professional tömege akkumulátorral együtt sem éri el az 1,3 kilogrammot – az 590 milliméter átmérőjű drón április végétől 1259 dolláros (348 ezer forint) áron lesz kapható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik