Tech

Apple Watch: mától előrendelhető az almás okosóra

Az amerikai gyártó első smartwatch termékére vágyók mától kezdve már jelezhetik előrendelési szándékukat.

Az Apple tavaly szeptember elején a két vadonatúj iPhone 6 okostelefon árnyékában lebbentette fel a fátylat első okosórájáról, a nemes egyszerűséggel csak Watch névre keresztelt termékről. Míg azonban az iPhone 6 mobilok már jó ideje felbukkantak a kereskedésekben, addig a Watch forgalmazása csak április 24-én fog megkezdődni, az előrendeléseket viszont már mától le lehet adni a trendi kütyüre.

 

A legolcsóbb Watch Sport modell kezdőára 349 dollár (97 ezer forint), a középkategóriás Watch alapára 549 dollár (152 ezer forint), a prémium anyagokkal támadó Watch Edition pedig legolcsóbban 9999 dollárért (2,77 millió forint) vihető haza. Az abszolút plafont pedig azok a Watch Edition példányok jelentik, melyek árcéduláján nem kevesebb mint 16999 dolláros (4,7 millió forint) összeg olvasható. Az Apple okosórájának gyári szíjai sem éppen olcsók, ezeknek a kiegészítőknek az ára ugyanis 49 és 449 dollár (15-125 ezer forint) között mozog. Április 24-én első körben a következő országokban fog elstartolni az almás logós okosóra: Ausztrália, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Hong Kong, Japán, Kanada, Kína és Németország.

Az Apple állítólag 5-6 milliós első körös rendelést adott le a gyártópartnere számára, ami arra utal, hogy az amerikai cég nagyon biztos a dolgában. Összehasonlításképp, 2014-ben összesen mintegy 4,6 millió darab csuklón viselhető kütyü talált gazdára, melyek közül csak 720 ezren futott a Google-féle Android Wear szoftver.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik