Tech

Samsung: gyenge évkezdet, de van remény

A dél-koreai mamutcég az első negyedévet nem túl erős eredménnyel zárta, de hamarosan jó irányba fordulhat a vállalat szekere.

A Samsung ma reggel nyilvánosságra hozta az idei esztendő első negyedévére vonatkozó előzetes eredménykimutatását, melyből kiderül, hogy a cég az elmúlt három hónapban mintegy 43,2 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le, ami jelentős visszaesést jelent az egy évvel korábban regisztrált 51,8 milliárd dolláros adathoz képest. A 2015 első negyedévében regisztrált működési nyereség mintegy 5,4 milliárd dollára tehető, ami ugyancsak jelentős csökkenést jelent a 2014 hasonló időszakában feljegyzett 8,2 milliárd dolláros összeghez képest.

Megjegyzendő, hogy a vállalat bevétele már a hatodik egymást követő negyedévben csökkent, ám piaci elemzők szerint már látszik a fény az alagút végén, és az ráadásul nem is a közeledő gyorsvonat fénye. A Samsung megmentője a március elején bejelentett és ebben a hónapban világszerte piacra dobandó Galaxy S6, illetve Galaxy S6 edge okostelefonok lehetnek, melyek nemcsak a mi tesztünkben, hanem szinte minden nemzetközi elemzésben jól teljesítettek, hiszen egyrészt immár végre minőségi anyagból készülnek, jól néznek ki és a jelenleg elérhető legfejlettebb hardverelemek találhatók meg bennük. Igaz cserébe egyáltalán nem olcsók, hiszen kártyafüggetlen formában 220-340 ezer forintot kérnek el értük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik