Tech

Támadnak az olcsóbb okos LED-izzók

A vezeték nélküli funkcionalitással felvértezett LED fényforrásokból most olcsóbb változatok érkeztek.

A hagyományos és az úgynevezett takarékos világítótesteknél is jelentősen kevesebbet fogyasztó és igen tartós LED fényforrások sajnos mind a mai napig jelentősen drágábbak elődeiknél, nem is beszélve azokról az okosított példányokról, melyek fejlett vezeték nélküli távvezérlési lehetőségeket vonultatnak fel. Jó hír azonban, hogy most végre felbukkantak az első olcsóbb ilyen termékek.

A Philips által gyártott, okostelefonról és tabletről vezérelhető Hue fényforrások alapára 60 dollár (16500 forint), azonban a most bejelentett Hue Lux modell már “csak” 40 dollárt (11 ezer forint) kóstál. A spórolásnak az az ára, hogy ezúttal nem kapjuk meg a korábbi modelleken már megismert 16 millió színárnyalatos világítást, hanem be kell érnünk a szimpla fehér fénnyel. Újdonság továbbá az a három nyomógombos fali kezelőszerv, melyet bárhol elhelyezhetünk a lakásban – a 60 dolláros Hue Tap nem igényel áramforrást, ugyanis a működéséhez szükséges minimális energiát a nyomógombok kinetikus energiájából nyeri. A forgalmazás várhatóan nyáron kezdődik meg.

 

A színváltós Wi-Fi LED-izzókat (melyekben természetesen már semmi sem izzik) 2012 óta forgalmazó LIFX is hasonló lépést tett, amikor is a napokban bejelentette eddigi legolcsóbb termékét, a 40 dolláros és csak fehér fényt kibocsátó White 800-as modellt. Ezenkívül az LG, a Samsung, a Belkin és a TCP Wireless is rendelkezik már 30-40 dolláros okos LED fényforrásokkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik