Tech

Okos zokni: több mint egy vicc

A HTC áprilisi tréfának szánta az okos zoknit, melyhez hasonló terméket azonban hamarosan ténylegesen is vásárolhatunk majd.

Először jöttek az okostelefonok, aztán felbukkantak az első okostelevíziók, nemrégiben pedig megérkeztek az első okosórák, így tulajdonképpen csak idő kérdése volt, hogy mikor támadják le a piacot az okos zoknik.

 

A HTC például most jelentette be első ilyen fejlesztését, a RE Sok nevezetű terméket, melynek köszönhetően még cipőhúzás közben is látjuk, ha éppen egy SMS-ünk érkezik. A tajvani gyártó okos zokinja ezenkívül fejlett GPS-es párkereső funkcióval, illetve lyukakra figyelmeztető szolgáltatással is rendelkezik. Könnyen kikövetkeztethető, hogy a HTC RE Sok nem több egy egyszerű április tréfánál, viszont az okos zokni ötlete egyáltálan nem új, hiszen a Sensoria Fitness Socks Bundle névre keresztelt valódi fejlesztést már a tavalyi CES-en demózta a gyártó.

A Sensoria Fitness Socks Bundle egy komplett csomag, melynek részét képezi négy pár okoszokni, egy bokaperec, egy bokaperec töltő, valamint egy dedikált mobil alkalmazás. A különleges textilszenzorokkal megspékelt zokni felső részére mágneses módon csatlakoztatható a bokaperec, mely vezeték nélküli Bluetooth kapcsolaton keresztül továbbít olyan adatokat a mobilunk felé, mint például a lépésszám, illetve a testömeg talpon történő eloszlása. A fejlesztők szerint minden korábbinál pontosabb adatokkal szolgáló sportkiegészítő Android, iOS és Windows Phone okostelefonokkal kompatibilis. A különböző méretű zoknikkal rendelhető Sensoria Fitness Socks Bundle ára 199 dollár, vagyis átszámítva mintegy 55 ezer forint – a forgalmazásnak az eredeti tervek szerint már tavaly meg kellett volna kezdődnie, a legfrissebb híradások szerint az okos zokni valamikor ebben a negyedévben jelenik meg a piacon.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik