Tech

Ingyen Galaxy S6-ot osztogatnak Budapesten

Ismét elérkezett a nap, amikor valamilyen formában szinte mindenkit átvernek a mi kis bolygónkon, így kéretik némi távolságtartással kezelni jelen cikkünk címét is.

Rögtön az írásunk elején vessünk egy gyors pillantást a naptárra! Igen, ma bizony április elseje van, vagyis bolondok napja, amikor rengetegen abban lelik örömüket, hogy vicces, vagy kevésbé vicces formában átverik az embertársaikat. Az ilyen átveréseket ma már nem csak magánszemélyek, hanem cégek is előszeretettel alkalmazzák, aztán persze mehet a magyarázkodás, hogy nyugalom, mindez nem több egy egyszerű kis bolondozásnál.

Ennek alapos figyelembe vételével érdemes olvasni a világsajtó mai híreit, és ma van az a nap, amikor nem szabad mindent azonnal, kétkedés nélkül elhinni. Vagyis kellő óvatossággal kell kezelni az olyan híreket, melyek arról szólnak, hogy ingyen Galaxy S6 csúcsmobilokat osztogatnak Budapesten, hogy az Apple felvásárolta a Google-t, vagy hogy illatgenerátoros feltekerhető tévéket jelentett be az LG.

 

1997-ben például ilyentájt egy olyan pletyka kelt szárnyra, miszerint 24 órára minden számítógépet le kell csatlakoztatni a világhálóról, mert ezen időszakban tavaszi nagytakarítás lesz, és rengeteg adatot törölni fognak a neten logó masinákról. 2010-ben ugyancsak április tréfa volt, miszerint a Kodak elkészítette a világ első olyan fényképezőgépét, mellyel a virágoknak nemcsak a képét, hanem az illatát is meg lehet örökíteni. 2013-ban az ugyancsak szagokkal és illatokkal operáló Google Nose volt az egyik olyan átverés, melynek sokan bedőltek, illetve napvilágot látott még egy Nokia Lumia brandes, érintőkijelzős spéci mikrohullámú sütő is, mely természetesen ugyancsak átverés volt.

 

Április elsejei téma volt már továbbá, hogy bezár a YouTube, hogy átlátszó padlójú utasszállító repülőgépeket állít üzembe a Virgin Atlantic, hogy macskáknak szánt kütyüket ad ki a Sony, illetve, hogy a Google Mapsen már a kincsestérképek is fel lesznek tüntetve. A Samsung tavaly azzal viccelődött, hogy galambokra rögzített, úgynevezett Fli-fy mini routerekkel javít London internetes lefedettségén, a HTC pedig egy nem létező okoskesztyűvel verte át a hiszékeny kütyürajongókat. Érdeklődve várjuk, hogy Olvasóink idén április első napján milyen átverésekbe szaladnak bele!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik