Tech

Mától kapható az egyik legdurvább okosóra

A dél-koreai gyártó legújabb okosóra terméke több fronton is előrelépést jelent elődeihez képest.

A nem sokkal az LG Watch Urbane után bejelentett LG Watch Urbane LTE legfontosabb jellemzője könnyen kikövetkeztethető módon az LTE támogatás. Az akár telefonos beszélgetések lefolytatására is alkalmas, illetve walkie-talkie jellegű funkcióval is felvértezett újdonság a világ első NFC-alapú mobilfizetésre is alkalmas viselhető kütyüjei közé tartozik: ha ilyen órát vásárolunk, akkor nem kell majd elővenni a zsebünkből a mobilt, ha fizetni szeretnénk valahol, hanem elég egyszerűen csak az órát a megfelelő érzékelő felé tartani.

Az LG Watch Urbane LTE forgalmazása a mai napon kezdődött meg, igaz egyelőre csak a gyártó hazájában, Dél-Koreában. A készüléknek alaposan megkérik az árát, ugyanis árcéduláján 650 ezer wonos, vagyis átszámítva mintegy 160 ezer forintos összeg olvasható, vagyis elmondható, hogy az LG okosórája nemcsak az Apple Watch alapmodelljénél, hanem a Samsung minden hájjal megkent Gear S okosórájánál is jelentősen többe került.

A GPS-vevős és IP67-es minősítésű óra oldalán az eddigi egy helyett egyébként már három kezelőgomb található, ami az LG szerint megkönnyíti a hétköznapi használatot. A körszámlapos kijelzőt kapott és meglepő módon nem Android Wear operációs rendszerű készülék az elődjétől eltérően nem 512, hanem immár 1 GB RAM-ot vonultat fel, az akkumulátor kapacitását pedig 410-ről 700 mAh-re növelték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik