Tech

Írisz-felismerés: szemünkből olvas a Samsung

A dél-koreai gyártó hamarosan be fogja mutatni első írisz-szkenneres készülékét.

Az elmúlt időkben érkezett felsőkategóriás Samsung okostelefonok és tabletek közös vonása volt a Home gombba szerelt ujjlenyomat szenzor. Ezt az érzékelőt eleinte nem igazán kedveltük, mert az ujjbegy elhúzós változat nem igazán állt a helyzet magaslatán, az S6-ban debütált és az iPhone-éhoz hasonló, egyszerűen csak odaérintős verzió viszont már nagyon is szerethetőre sikeredett. Itt azonban nem állnak le a Samsung biometrikus azonosítási fejlesztései.

Jól értesült források szerint a koreai vállalat a közeljövőben be fogja jelenteni első írisz-felismerő megoldással rendelkező termékét, mely érdekes módon nem egy csúcsmobil, hanem egy felsőkategóriás tablet lesz. Az új szenzor egész konkrétan a 2015-ös évjáratú, hivatalosan egyelőre még be nem mutatott Galaxy Tab Pro 8.4-ben fog debütálni. Az IOM (Iris on the Move) technológia használata állítólag nagyon kényelmes és villámgyors lesz, ugyanis a rendszer nem követeli meg a felhasználótól, hogy néhány másodpercig stabilan nézzen bele az érzékelőbe, az ugyanis bármelyik pillanatban le tudja ellenőrízni az adott személy szemét.

Az egyelőre ismeretlen árú, második generációs Galaxy Tab Pro 8.4 állítólag már áprilisban be fog mutatkozni, és jó esély van arra, hogy az IOM a szeptemberben debütáltó Galaxy Note 5 phabletben is képviseltetni fogja magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik