Tech

Számlákat is befizethetünk a Gmailben

Az eddig elsősorban elektronikus levelek küldésére használt Gmail hamarosan újabb pénzügyi funkcióval gyarapodik.

A Google által üzemeltetett Gmail a világ egyik legnépszerűbb elektronikus levelező szolgáltatása. A szolgáltatás indulása óta jelentős változásokon esett át, manapság már egy csomó hasznos kiegészítő funkcióval turbózták fel a rendszert, és számos különböző dolgot küldhetünk emailben: egy ideje akár már pénzt is, és hamarosan számlabefizetési lehetőség is lesz a rendszerben.

A Re/code értesülései szerint a Gmail felhasználók a közeljövőben már a számláikat is rendkívül egyszerűen befizethetik a szolgáltatás révén. Amennyiben minden jól megy, az új Gmail szolgáltatás az idei esztendő utolsó negyedévében indul majd el: a feature jelenleg állítólag Pony Express nevet visel, de elképzelhető, hogy a későbbiekben még módosulni fog a neve.

 

A számlabefizetési opció eléréséhez részletes azonosításon kell majd átesni, a hitelesítést követően pedig mint a Gmail, mind pedig Inbox alkalmazásban egyszerűen ki lehet majd egyenlíteni a függőben lévő számlákat. A számlák a tervek szerint egyszerűen a bejövő levelek között fognak felbukkanni, és a rajtuk szereplő összeget meg lehet majd osztani több Gmail felhasználó között, ami jól jöhet például a közös albérletet használók számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik