Tech

Androidos okostévékkel támad a Philips

Idén tavasszal hazánkat is elárasztják a Philips legújabb szoftveres okostelevíziói.

A Philips, illetve a márkát birtokló kínai TP Vision a tavaly szeptemberi IFA kiállításon leplezte le a világ első olyan hajlított tévéit, melyeken Android operációs rendszer teljesít szolgálatot, ezenkívül pedig a gyártó itt leplezte le Európa első Android-alapú Ultra HD televízióját is. Ezt követően a gyártó arról számolt be, hogy az összes 2015-ös évjáratú tévéjére Androidot fog telepíteni, és ezek a készülékek szépen lassan hazánkba is megérkeznek.

Az androidos Philips okostévék második generációjának modelljei folyamatosan mutatkoznak be az idei esztendőben. A kínálat része lesz a hamarosan piacra lépő Philips 5500 Full HD sorozat, ami alacsonyabb árú készülékeket vonultat fel. A további fejlesztéseket, felhasználói élményt fokozó megoldásokat nyújtó Philips 6400-as UHD, a Philips 6500-as Full HD sorozat, a Philips 7100-as és a Philips 7600-as UHD modellek szintén még a tavasz folyamán a boltok polcaira kerülnek Magyarországon is. Míg a korábbi készülékek még Android 4.2-t (Jelly Bean) futtatnak, addig a legújabb modellek már Android 5.0-ával (Lollipop) vannak felvértezve.
 

Az új tévék hangvezérléssel összekapcsolt távirányítóval, a szövegbevitelt megkönnyítő billentyűzettel, valamint a menüben való navigálást elősegítő programindító alkalmazással is el vannak látva. A letöltött és a tárolt applikációk, játékok, egyéb tartalmak nagy tárhelyet igényelnek, ezek azonban könnyen elférnek a kiviteltől függően 8-16 GB kapacitású belsőmemóriában, mely ráadásul USB-porton keresztül egyszerűen bővíthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik