Tech

Ha egy kicsi, de profi fotómasinára vágyik

A Canon legújabb tükör nélküli apró fotómasinája a héten végre elérhetővé válik a kereskedelmi forgalomban.

A Canon a riválisaihoz képest elég későn jelentette be első tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgépét, de most úgy tűnik, hogy végre kezd ráérezni a MILC-gyártásra. Ennek ékes bizonyítéka, hogy februárban leleplezték a japán gyártó harmadik ilyen kategóriás készülékét, az EOS M3-at, mely ezen a héten a boltokban is fel fog bukkanni. A jelenleg előrendelhető státuszú készülék egész pontosan március 26-tól lesz kapható, még pedig 749 eurós, vagyis átszámítva mintegy 230 ezer forintos áron.

 

Az újdonság a tükörreflexes masinákból érkezett negyvenkilenc AF-pontos Hybrid CMOS AF III autofókusz rendszernek köszönhetően minden korábbinál gyorsabban állít élességet: a Canon közlése szerint az EOS M-hez képest mintegy 6,1x-es sebességnövekedésnek lehetünk tanúi. A magnéziumvázas készülékben egy APS-C méretű és 24 megapixeles felbontású CMOS képérzékelő landolt, melynek révén maximum 6000×4000 képpontos felvételek készíthetők. A képfeldolgozásról egy Digic 6 processzor gondoskodik, a fényérzékenység ISO100 és ISO12800 között állítható és természetesen RAW támogatást is kapunk.

A 111x68x44 milliméter méretű, illetve 366 gramm tömegű fényképezőgép hátoldalán egy 3 colos képátlójú és mozgatható érintőkijelző található, mely 1,04 millió szubpixellel rendelkezik és opcionális elektronikus képkereső is kapható a masinához. Említést érdemel továbbá a felpattintható beépített vaku, a vakupapucs, a Full HD felbontású videófelvevő, a teljesen manuális üzemmód, illetve a Wi-Fi és NFC támogatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik