Tech

Elindult az első Közép-európai regionális MBA képzés (x)

Újít képzési programján a CEU Üzleti Iskola.

Az MBA program az egyik legnépszerűbb posztgraduális képzés a világon. Az MBA programoknak, csak úgy, mint a sikeres vállalatoknak, folyamatosan alkalmazkodniuk kell a változó piaci igényekhez, akár komolyabb tartalmi és strukturális változtatások árán is, hogy versenyben maradjanak a meglévő és új piacokon is. Az MBA képzések csak a legújabb oktatási tendenciákkal, irányokkal valamint a közgazdasági és menedzsment tudományok fejlődésével lépést tartva jelenthetnek értéket hallgatóik számára. Mindezeket szem előtt tartva, az innovációra kiemelt hangsúlyt fektető CEU Üzleti Iskola a piaci igényeknek megfelelően módosította a rendkívül népszerű MBA programjának tartalmát és struktúráját.

Mel Horwitch dékán így kommentálta a regionális Katalyst EMBA programot: „Magyarországon – Kelet-Közép-Európa sok más országához hasonlóan – természetesen több remek MBA képzés is létezik, legtöbbjük azonban helyi jellegű. Ezzel szemben a mi Katalyst EMBA képzésünk úgy épül fel, hogy térségünk vezető menedzsereinek és vállalati vezetőinek egyre növekvő globális igényeinek is megfeleljen.”

A CEU Üzleti Iskolája 2014 októberében a Varsói Műszaki Egyetem Üzleti Iskolájával egy időben indította Katalyst EMBA programját. A két képzés összehangolt órarend mellett folyik, így bizonyos tárgyakat a két intézmény oktatói mindkét Katalyst EMBA programban tanítják. A két képzés hallgatói virtuális tanulócsoportokban dolgoznak együtt egész Kelet-Közép-Európát érintő projekteken. Jelenleg négy oktató – köztük a két iskola dékánja – tanít mindkét programban, évente pedig közös Katalyst EMBA hétvégékre kerül sor Budapesten és Varsóban.

A CEU azt felismervén tervezte meg Katalyst EMBA képzését, hogy szinte minden vállalat tevékenysége túlnő a nemzeti és a regionális határokon. Yusaf Akbar, a CEU Üzleti Iskolájának stratégiaprofesszora kijelentette, hogy “Manapság még a kis nemzetek legtöbb startup cége is egyből “világszinten” gondolkodik a piacok, pénzügyi támogatás és egyéb kiegészítő források keresése során. A képzés során azt szimuláljuk, ahogyan napjainkban a legtöbb cég és vállalkozás működik. Katalyst EMBA képzésünk hallgatói megtanulják, hogyan legyenek sikeresek ebben az újfajta üzleti világban, hogyan navigáljanak és teremtsenek értéket ilyen környezetben.”

A Katalyst EMBA képzés péntekenként 18:00 órától kezdődik minden harmadik hétvégén 6-6 órában (1 tanítási óra = 180 perc). A tematikus hétvégék témakörei közt megtalálható a “Big Data”, a “Ellátásilánc”, valamint az “Üzlet és társadalom” témája. Így a képzés még a korábbinál is jobban alkalmazkodik a dolgozó szakemberek igényeihez és időbeosztásához; vonzóbb a távolabbi piacok számára is, és lehetőséget biztosít olyan alkalmi, holisztikus és tematikus hétvégékre, amelyek egy-egy témakörre koncentrálnak. A Katalyst EMBA képzés évente kétszer indul: októberben, illetve márciusban.

Izgalmas időszak ez a CEU Üzleti Iskolája számára, hiszen éppen most toborozza második csapatát a 2015. március végén induló Katalyst EMBA képzéshez. További információt a CEU Business School aloldalán találhat, kattintson!

(x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik