Tech

Újabb titkos nagyágyú a Canontól

A Canon hamarosan egy vadonatúj full frame szenzoros DSLR géppel fog előrukkolni.

A Canon 2012 elején jelentette be felsőkategóriás digitális tükörreflexes fényképezőgépét, az azóta igen komoly sikereket elért EOS 5D Mark III-at, mely pletykák szerint a közeljövőben meg fogja kapni utódmodelljét. Mint ismeretes, a japán gyártó idén február elején leplezte le az 50 megapixeles EOS 5Ds-t, ez azonban nem pont az EOS 5D Mark III utódja.

A Canon EOS 5D Mark IV néven támadó, egyelőre meglehetősen titokzatos full frame újdonság állítólag 28 megapixeles felbontással rendelkezik, sorozatfelvevője révén maximum 9 képkocka/másodperc sebesség mellett lövöldözhetünk, a videófelvevő felbontása pedig immár 4K Ultra HD.

A hivatalos bejelentés pontos időpontjával kapcsolatban még nincsenek információink, mindenesetre több mint valószínű, hogy erre legkorábban valamikor idén ősszel kerülhet sor. Mivel azonban az EOS 5D Mark III még mindig igen jól fogy és az EOS 5Ds egyelőre még nem is kapható a kereskedelmi forgalomban, könnyen elképzelhető, hogy az EOS 5D Mark IV csak 2016-ban, nem sokkal az abszolút csúcskategóriás EOS-1D X Mark II után mutatkozik majd be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik