Tech

Ajándék pizzát kapsz, amíg ingyen töltődik a mobilod

Az országszerte elérhető töltőpontok nemcsak kütyüjeink számára biztosítanak feltöltődést.

Az ingyenes Charge me Up! mobileszköz-töltő szolgáltatás egy gyors segítség, ami akkor jön jól, ha telefonunk vagy táblagépünk merülőben van – kényelmes módja annak, hogy mindig elérhetők maradjunk. A Charge me Up! töltők megtalálhatók a különböző töltőpontokon, többek között éttermekben, kávézókban és kozmetikákban, ráadásul a spéci telefonos alkalmazással (Android, iOS) exkluzív kedvezményeket is igénybe lehet venni az adott helyszíneken.

A legközelebb található és legszimpatikusabb töltőpontot az okostelefonos alkalmazással vagy a szolgáltatás weboldán lehet megtalálni, ahol gyorsan átfuthatjuk a kiválasztott töltőpont aktuális kedvezményei. Ezután már csak annyit dolgunk van, hogy beugorjunk a választott töltőpontra, ahol a személyzettől kapott töltővel feltölthetjük a lemerült kütyünket, amíg iszunk egy kávét, harapunk valamit, vagy éppen megszépülünk. A töltőpontokon ezenkívül különböző kedvezményeket is igénybe lehet venni: van olyan hely, ahol 30 százalékkal olcsóbb a kávé a Charge me Up! felhasználók számára, van ahol 1+1 pizza akciót vehetünk igénybe, és van ahol egy ajándék energiaitalt kaphatunk.

 

A töltőhöz egyébként két darab, 3 az 1-ben kialakítású csatlakozóval rendelkező kábel tartozik, amivel gyakorlatilag minden okostelefon feltölthető. A töltőáram 2,1 Amper, így a megoldás révén nemcsak mobilok, hanem akár tabletek is tölthetők, és egyszerre akár két mobilt is rá lehet csatlakoztatni a töltőre. A rendszer biztonságos és kényelmes, hiszen a készülékek nem egy eldugott helyen, például a pult mögött, hanem a saját asztalunkon töltődnek. Vezeték nélküli töltésre egyelőre sajnos még nem alkalmas a megoldás.

Az ötlet alapvetően nem rossz, azonban, ha néhány ezer forintért beszerzünk egy néhány ezer mAh kapacitású hordozható mobiltöltőt, akkor akár tömegközlekedés közben, vagy a parkban ülve is bárhol-bármikor fel tudjuk tölteni kütyüjeink megfáradt akkumulátorát, bár ilyenkor ajándék pizzát vagy üdítőt ugyebár nem kapunk, és a táskánk is nehezebb néhány dekával. A folyamatosan bővülő Charge me Up! hálózat jelenleg mintegy 110 töltőponttal és 5200 felhasználóval rendelkezik – tavaly már több mint 50 ezer mobileszközt töltöttek fel a rendszer használói. A baráti társaságból összeállt Charge me Up! csapat komoly tervekkel rendelkezik, ugyanis idén Ausztriát és Szlovákiát is meg kívánják hódítani a szolgáltatással.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik