Tech

Na, ez egy igazán különleges fotómasina

Garantálható, hogy ilyen fényképezőgép igen ritkán jön majd velünk szembe az utcán.

A Leica a szeptemberi Photokina szakkiállításon leplezte le a keresztségben M-P nevet kapott legújabb távmérős fényképezőgépét, mely a maga nemében egy igazi különlegesség, most pedig megérkezett a még egyedibb limitált szériás kiadása.

 

A Leica M-P Edition Safari egyediségét az olívazöld borítás, a minőségi bőrszíj, illetve a memóriakártyák tárolására szolgáló bőrtok adja, illetve az a tény, hogy ebből a masinából mindössze 1500 példány fog készülni. A króm Leica Summicron-M 35 mm f/2 ASPH objektívvel szállított különlegesség ára 7849 font, vagyis átszámítva mintegy 3,3 millió forint.

 

A kompakt kialakítású újdonság lelke nem más, mint egy hatalmas méretű Full Frame képérzékelő, mely elsősorban CMOS technológiájáról, illetve 24 megapixeles felbontásáról ismerszik meg. A Full HD felbontású, illetve 24-25 fps sebességű videofelvevőn kívül említést érdemel még a zafírkristály üveg védelmet élvező 920 ezer pixeles és 3 colos LCD, a külsőleg csatlakoztatható EVF, a 2 GB kapacitású puffermemória, illetve az élőkép funkció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik