Tech

A Samsung a számítógépet is meggörbítette

Boltokba került a koreai gyártó egyedi külcsínű legújabb all-in-one számítógépe.

A Samsung a közelmúltban meghajlította már többek közt a televíziós készülékeit, monitorjait és mobiltelefonjait, így tulajdonképpen semmi meglepő sincs abban, hogy ezúttal egy számítógépet is meggörbített. A vállalat a CES-en jelentette be a keresztségben Ativ One 7 Curved nevet kapott ívelt all-in-one masinát, mely most elsőként az Egyesült Államokban már a kereskedelmi forgalomban is felbukkant.

Az 1299 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 360 ezer forintos kezdőárú, 64 bites Windows 8.1 szoftveres újdonság előlapját egy 27 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles Full HD felbontású kijelző uralja, melynek hajlított felülete egy 4 méter sugarú kör ívének egy szelete. A Samsung közlése szerint ennek az egyedi kialakításnak az az előnye, hogy a felhasználó 27 colosnál nagyobb méretűnek érzékeli a kijelző méretét.

Az Intel Core i5 processzoros, 8 GB RAM-os és 1 TB-os merevlemezes készülék irodai munkára, multimédiás tartalomfogyasztásra és bizonyos mértékben játékra is használható, a SideSync 3.0 technológia révén pedig akár a PC-n is fogadhatók a telefonunkra érkező hívások és SMS-ek, illetve a mobilunk képe is egyszerűen tükrözhető a számítógépre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik