Tech

Kínából támad a legszebb okosóra

Az LG és a Motorola után most a Huwaei is egy gyönyörű körszámlapos smartwatch termékkel jelentkezett.

A barcelonai Mobil Világkongresszuson debütált, 130 komponensből álló Huawei Watch a cég első valódi, prémium kategóriás okosórája, melyet 260 lépésben szerelnek össze, és ezek közül 160-at kézzel ejtenek meg. A készülék 1,4 colos, 400×400 pixeles, 286 ppi pixelsűrűségű, 10000:1 kontrasztarányú, kerek AMOLED érintőkijelzővel rendelkezik, amelyet karcálló, zafír kristály lencse borít. Az óra kijelzője érzékeny a kesztyűs és a nedves kéz érintésére is.

 

A 42 milliméter átmérőjű Huawei Watch kerete és szíja hidegen kovácsolt, karc- és rozsdamentes acélból készül. A készülék három elegáns, arany, ezüst és fekete színekben érhető el. Az óra stílusa ugyanakkor személyre is szabható: a Huawei több mint negyven egyedi számlap-megoldása közül választhatunk, továbbá a 18 milliméteres pánt is többféle változatban és anyagban elérhető. A Huawei Watch mágneses töltőállomással tölthető.

 

Az Android Wear szoftveres okosórával a gyártó közlése szerint rendkívül egyszerűen lehet SMS-t és e-mailt fogadni. A naptár, az egyéb alkalmazások és a hívásinformáció is kényelmesen elérhető és minden esetben rendelkezésre áll. A Huawei Watch az Android 4.3 vagy annál frissebb operációs rendszerű készülékekkel kompatibilis. Az okosóra optimális teljesítményét 1,2 GHz-es processzorra, 4 GB memóriája, 512MB RAM-ja és Bluetooth 4.1. kapcsolata szavatolja.

 

A Huawei a sport szerelmeseire is gondolt: az okosórát 6 tengelyes mozgásérzékelővel és beépített pulzusszám mérővel szerelte fel a gyártó. E mellett a készülék barométer érzékelőt is tartalmaz, amely automatikusan érzékeli, hogy a viselője milyen fizikai aktivitást végez. Az óra méri az elétedett kalóriák számát, hegymászás közben a szintkülönbséget, valamint a lépések számát és megtett távolságot is. A Huawei Watch a világ több mint 20 országában lesz elérhető – a piacra kerülés pontos dátumát és az árinformációkat országonként külön-külön jelenti majd be a vállalat a későbbiekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik