Tech

Világelső: a komplett lakást behálózza a zene

Lássuk, hogy a legújabb mikro Hi-Fi rendszerek milyen új technológiákat honosítanak meg az otthonainkban!

A Panasonic Convention 2015 rendezvényen mutatkozott be a gyártó két legújabb mikro Hi-Fi rendszere, az SC-PMX100 és az SC-PMX70, melyeket gyorsan ki is próbáltunk. Az SC-PMX100 a Panasonic első olyan mikrorendszere, amelyet a Panasonic ALL-connected rendszer keretén belül vezeték nélkül össze lehet kapcsolni a lakás vagy ház különböző helyiségeiben található hangszórókkal. Az új csúcsmodell egyebek mellett egy világelső funkciót is kínál: a felhasználók CD-n található kedvenc számaikat, vagy a rádió sugározta zenét az egész házban vagy lakásban hallgathatják anélkül, hogy magukkal kellene hordozniuk magát a lejátszót. Elég a mikrorendszert vezeték nélkül összekapcsolni a hangszórókkal, vagy más az ALL-connected rendszerrel kompatibilis audiokészülékekkel. A hang vezeték nélküli továbbírására szolgál a számos internetes szolgáltatással (Spotify, Napster, Aupeo!, ALLPlay Radio, stb.) kompatibilis Panasonic Music Streaming alkalmazás. A felhasználó ily módon on-line hozzáférést nyer a népszerű streaming szervereken található sokmillió felvételhez

 

Mindkét új mikrorendszer Bluetooth segítségével egyszerűen telefonra vagy táblagépre csatlakoztatható, amelyekből így egy szempillantás alatt egy egyszerű távirányító lesz. Elég összepárosítani a mobil készüléket az SC-PMX100 vagy SC-PMX70 rendszerek egyikével, és a rendszer ezt követően egyetlen képernyőgomb segítségével bekapcsolható és vezérelhető. Mindkét készülék támogatja a nagyfelbontású hangtechnológiát, ami a standard CD által nyújtottnál jobb minőségű hangot jelent. A digitális vezeték nélküli fájlok mindkét készülék esetén megfelelő port segítségével USB pendrive-ról játszhatók le, az SC-PMX100 pedig ezenkívül számítógép (USB DAC technológia) vagy DLNA segítségével végzett fájlátvitelt is lehetővé tesz.

 

A 120 W teljesítményű erősítő kínálta új műszaki lehetőségeknek felelnek meg a modernizált hangszórók is. Az SC-PMX100 modell Super Sonic magassugárzója akár az emberi fül számára már nem érzékelhető 100 kHz-ig is képes visszaadni a hangokat. A hangszórók közé tartozik a mély hangok visszaadásáért felelős könnyű ám egyben szilárd, 14 centiméteres Bamboo Plant Opal mélynyomó is, mely a felhasznált bambuszfa alapanyagnak köszönhetően tompít mindenféle nemkívánatos rezgést, és a felvétel pontosan úgy szól, ahogyan azt a szerzői elképzelték. Az SC-PMX70 rendszer mélynyomója esetén precízen kifúrt lyukakkal ellátott faszenet használnak, amely szintén tompítja a rezgéseket, és kiváló minőségű tiszta, természetes hangzást biztosít. A VGDA technológia alacsonyabb hangerő esetén fokozza a minőséget, így a hangzás folyamatosan világos és tiszta, mindennemű háttérzaj nélkül. A hangzás tisztaságára ügyel a Virtual Battery Power Supply modern technológia is, amely az elektromos árammal végzett megtáplálás során biztosítja, hogy az még minimális hangerő mellett se okozzon háttérzajt.

 

Az ugyancsak vadonatúj Panasonic SC-ALL5CD nem más, mint egy több helyiségből akár távolról is elérhető hangszórórendszer CD-lejátszóval, rádióval és Bluetooth segítségével igénybe vehető streaming lehetőségével. A készülék az ALL-connected technológia révén képes más hangszórókra csatlakozni, azaz a CD-ket vagy a digitális rádiókat a lakás legkülönbözőbb helyiségeiben hallgathatjuk. A készülék egyszerűen akár a falra is erősíthető – a vezérlőpanelt ezüst kör jelzi, a sötét helyiségben pedig háttérvilágítással ellátott gombok segítik a készülék kezelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik