Tech

Ezúttal az Apple másolja a Samsungot?

László Ferenc
László Ferenc

tech újságíró. 2015. 02. 19. 06:00

A közeljövőben várhatóan az almás logós gyártó is előrukkol egy virtuális képmegjelenítővel.

Az Apple nemrégiben levédette egy olyan különleges virtuális képmegjelenítő ötletét, melynek lényege, hogy egy szemüvegkeret jellegű készségbe a felhasználó becsúsztatja az okostelefonját, mely onnantól kezdve a virtuális kütyü képmegjelenítőjeként funkcionál. A megoldás része továbbá egy parányi távirányító, melynek révén kezelhető maga a készülék.

 tn-aps3 (technet, apple, samsung, oculus, rift, szemüveg, virtuális)

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Apple elképzeléséből mikor lesz kézzel fogható termék, az viszont tény, hogy a Samsung tavaly szeptemberben jelentette be, illetve nemrégiben piacra is dobta hasonló termékét: az Oculus Rift fejlesztőivel közösen készített Galaxy VR esetében egy a 199 eurós kütyübe helyezett 599 eurós Galaxy Note 4 okostelefon szolgál kijelzőként.

 tn-aps2 (technet, apple, samsung, oculus, rift, szemüveg, virtuális)

Ezek alapján joggal gondolhatnánk, hogy most kivételesen az Apple másolja a Samsungot, csak éppen az Apple már 2008-ban beadta az elképzelésével kapcsolatos vázlatait a megfelelő amerikai szabadalmi hatóságokhoz, csak éppen ez ügyben az elmúlt esztendőkben nagy volt a hallgatás. Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy az Apple hamarosan egy a Galaxy VR-hoz nagyon hasonló termékkel fog megjelenni a piacon.

tn-aps1 (technet, apple, samsung, oculus, rift, szemüveg, virtuális)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.