Tech

Ezúttal az Apple másolja a Samsungot?

A közeljövőben várhatóan az almás logós gyártó is előrukkol egy virtuális képmegjelenítővel.

Az Apple nemrégiben levédette egy olyan különleges virtuális képmegjelenítő ötletét, melynek lényege, hogy egy szemüvegkeret jellegű készségbe a felhasználó becsúsztatja az okostelefonját, mely onnantól kezdve a virtuális kütyü képmegjelenítőjeként funkcionál. A megoldás része továbbá egy parányi távirányító, melynek révén kezelhető maga a készülék.

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Apple elképzeléséből mikor lesz kézzel fogható termék, az viszont tény, hogy a Samsung tavaly szeptemberben jelentette be, illetve nemrégiben piacra is dobta hasonló termékét: az Oculus Rift fejlesztőivel közösen készített Galaxy VR esetében egy a 199 eurós kütyübe helyezett 599 eurós Galaxy Note 4 okostelefon szolgál kijelzőként.

 

Ezek alapján joggal gondolhatnánk, hogy most kivételesen az Apple másolja a Samsungot, csak éppen az Apple már 2008-ban beadta az elképzelésével kapcsolatos vázlatait a megfelelő amerikai szabadalmi hatóságokhoz, csak éppen ez ügyben az elmúlt esztendőkben nagy volt a hallgatás. Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy az Apple hamarosan egy a Galaxy VR-hoz nagyon hasonló termékkel fog megjelenni a piacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik